Lukáš Latinák – Tatranský poetický biftek

Lukáš Latinák – Tatranský poetický biftek

Galéria

Tak trocha poézie nikoho nezabije....

Herec, ktorého diváci poznajú z cestovateľskej šou Vo štvorici po Slovensku a ako pažravého poručíka Hůrku z Profesionálov, Ritchieho z Keby bolo či komika z relácie Partička, mal byť pôvodne sklárom. Vyučil sa zaň, no v sklárňach pracoval sotva dva mesiace. "Vyrábali sme dýky, kordy, ružičky. Najviac ma bavila voľná tvorba. Môj odbor boli prasiatka a vtáčiky, ďalej som sa nedostal," vraví so sebe vlastným humorom Latinák, ktorý sa vraj na herectvo prihlásil, pretože mu dievčatá vravievali: "Ty si taký herec. Tak som si povedal, že to skúsim a uvidíme. A vyšlo to na prvý šup."

K herectvu má blízko aj jeho otec, ochotnícky herec. "Kradol som mu scenáre a potom sme to hrávali s kamarátmi na strednej." Po mame zas zdedil nadanie na výtvarné umenie. "Mojím snom je urobiť si sériu obrázkov a niekde si ich zavesiť. Nie som však schopný prinútiť sa sadnúť si k výkresu a pracovať."

Na VŠMU tvoril silnú partiu s Robom Jakabom, Mariánom Miezgom, Jurajom Kemkom a Vladom Kobielskym. Dnes už legendárne je ich predstavenie "Na koho to slovo padne", ktoré naštudovali na VŠMU a hneď zaň získali ocenenie DOSKY ako objav sezóny. Takmer každé toto predstavenie bolo vypredané a herci sa s ním predstavili aj v USA a Austrálii.

Je členom hereckého súboru divadla Astorka Korzo ´90, kde okrem iného prekvapil aj postavou Rómea v najslávnejšej milostnej tragédii Rómeo a Júlia.

Lukáš vytvoril aj viacero postáv v celovečerných hraných filmoch (Zabíjačka, Krajinka, Kruté radosti, Návrat bocianov, Muzika...), ale ako sám vraví, radšej ako filmovačku má divadlo. "Keď sa film natočí, už sa nedá zmeniť. A keď vidím výsledok, poviem si, že som to mohol urobiť aj inak. V každom filme sa nájde scéna, ktorú by som zmenil. Nikdy nie som so sebou spokojný."

Dĺžka podujatia: 90 minút

Nenašli sa žiadne naplánované predstavenia pre toto podujatie.